George Ogăraru a debutat ca antrenor în Liga 1 pe același stadion pe care și-a început și cariera internatională în 2005 la un meci de coșmar pentru el cu Olanda (0-2), partidă la care Ryan Babel, în mod indirect, l-a retras pentru doi și jumătate de la echipa națională. Nici de această dată nu a fost cu noroc pentru Ogăraru, echipa sa fiind învinsă chiar la ultima fază a meciului.
Echipa lui Ionel Ganea venea după trei meciuri în care nu a reușea să marcheze și din poziția unei echipe aflate în zona retrogradării. În afara problemelor administrative prin care trece clubul giuleștean și care îngrijorează suporterii, Rapid nu a putut conta nici pe Daniel Pancu, accidentat. În schimb, au debutat Mendy, fost la U. Cluj și atacantul Balint cel care l-a lăsat pe banca de rezerve pe Andrei Ciolacu.
Ganea a trimis o echipă dispusă în modulul consacrat în acest sezon: 4-2-3-1 cu Dică și Negru pe post paznici pentru linia defensivă. De partea cealaltă „olandezul„ Ogăraru a optat pentru pretențiosul system 4-3-3 care pe fază defensive se transforma în 4-5-1. Prima parte nu a fost foarte spectaculoasă pentru fanii veniți să-I încurajeze pe giuleșteni dar și să conteste conducerea clubului. „Ne-am săturat de interese meschine și personaje compromise, Rapid renaște prin muncă, pasiune, cinste și devotement, nu prin jocuri de culise”, a fost mesajul sever care a taxat întreaga conducere a clubului.
Sub privirile lui Ionuț Mazilu, Daniel Niculae, Vasile Maftei și Cristi Săpunaru, cu toții idoli ai suporterilor, elevii lui Ganea au reușit să fie mai agresivi într-o repriză sărăcăcioasă. În minutul 38, Laurențiu Buș a deschis scorul cu un șut superb din marginea careului de 16 metri. Ogăraru a fost nemulțumit de implicarea lui Mengolo și l-a scos din teren chiar în minutul 30, înlocuindu-l cu Boutdjine.
Demisia, demisia…goooooool!
Repriza secundă a început fără Emil Dică, accidentat în prima repriză. Florin Călin a fost cel care i-a luat locul în linia de mijloc. Rapid a avut un prim sfert de oră mai bun decât U Cluj, însă din păcate pentru giuleșteni, Savin a comis un penalty în minutul 59 pe care Mușat l-a transformat cu emoții, Bornescu reușind să atingă mingea fostului dinamovist. Ganea l-a pedepsit pe Savin trei minute mai târziu, înlocuindu-l cu Tânc. Poate că la nici o echipă din România galeria nu are o influență atât de mare precum cea din Giulești. Fanii i-au cerut insistent lui Ganea să-l bage pe Ciolacu. Și, ca efect, atacantul format de Rapid l-a înlocuit în minutul 71 pe vârful format de Dinamo, Balint care nu impresionase decât prin dăruirea în joc. Ultimele 20 de minute ale meciului au reprezentat un specatacol trist pentru cei prezenți la stadion. Clujenii s-au mulțumit cu remiza, în timp ce rapidiștii au părut deficitari la capitolul condiție fizică. Totuși salvarea pentru Rapid a venit de la rezerva Călin, care a adus cele trei puncte pentru Ganea chiar în momentul în care galeria îi cerea demisia lui Ganea. Reușita a fost o adevărată capodoperă, șut cu exteriorul, în vinclu, din afara careului.
Rapid: Bornescu (cpt.) – Savin (Tânc 63”), Mera, Iacob, Mendy – Negru, Dică (Călin 46”) – Coman, Roșu, Buș – Balint (Ciolacu 71”) Rezerve neutilizate: Drăghia, Săndulescu, Vasile, Cojocnean U. Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Neag, Ninu, Mușat – Cristocea (Costin 89”), Bucșa (cpt.), Strojanovic (Martins 77”) – Gravenberch, Mengolo (Boutdjine 30”), Viveiros Rezerve neutilizate: Panagopoulos, Skvorc, Ciupe, Kovacs
Cartonașe galbene: Coman (37”) Mera (80), Buș (86”), Călin (90”) / Ninu (23”), Cristocea (54”), Strojanovic (67”), Viveiros (71”) Gravenberch (81”)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER